9 جای دیدنی تهران که در تابستان باید رفت

برای علاقمندان به پایتخت گردی در روزهای گرم تابستان، فرصت خوبی فراهم است تا از دیدنی ترین مقصدهای گردشگری کلانشهر تهران بازدید کرده و با نقاط کمتر شناخته شده آن برای اهالی مرکز، آشنا شوند. یکی از مهم ترین مکان های توریستی تهران که برای همه قشرهای سنی و سلایق مختلف، دیدنی های بسیار و جاذبه های فراوان دارد، موزه ها و نگارخانه های تهران است که شما را با تهران و ایران از قدیم تاکنون آشنا می کند.

 

داستان تهران، داستان اشک ها و لبخندها است. ۲۳۱ سال پیش در چنین روزهایی، آقا محمد خان قاجار، تهران را پایتخت قاجار اعلام کرد و از آن زمان به بعد، پایتختی بر ردای تهران که یکی از مناطق خوش آب و هوای کشور بود ماند. تاریخ معاصر تهران، شاهان و حکومت های بسیاری به خود دید و قطعا، یکی از مهم ترین شهرهای خاورمیانه از بعد ی، فرهنگی و اجتماعی باشد.

 

۷۰ سال از زمانی که تهرانی ها، اینگونه در پایتخت سفر می کردند گذشته است.

 

 

تصویر تقاطع خیابان لاله زار و چهار راه استانبول تهران در سال ۱۳۲۵ هجری شمسی

تهران قدیم- خط شوش، شهر ری – اوائل دهه ۴۰ خورشیدی و جوانان آویخته به اتوبوس دو طبقه

 

 

ناصر الدین شاه قاجار قصد داشت بر اساس تجربه هایی که از فرنگ به خصوص در پاریس گردی های رویایی اش بدست آورده بود، شانزلیزه ای در تهران بنا کند (هرگز نشد) که ثمره آن نظر، خیابان لاله زار شد که جشنواره ای از کافه ها و معماری شهری اروپایی و سینماها در آن بنا شد.

 

1 - عمارت مسعودیه

 

عمارت مسعودیه مربوط به دوره قاجاره که در تهران، میدان بهارستان واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۷ دی ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۱۹۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. باغ عمارت مسعودیه به دستور مسعود میرزا، ملقب به ظل السلطان، فرزند ناصرالدین شاه، در ۱۲۹۵ ق، و به سرکاری رضا قلی خان (ملقب به سراج الملک) در زمینی به وسعت حدود ۴۰۰۰ مترمربع و مرکب از بیرونی (دیوان خانه) و اندرونی و دیگر ملحقات بنا شده. در واقع نام این عمارت نیز برگرفته از نام مسعود میرزا به مسعودیه شهرت یافته. در سال ۱۲۸۷ در نزدیکی این عمارت بمبی دست ساز زیر کالسکه محمد علی شاه منفجر شد که بهانه لازم را برای به توپ بستن مجلس دست او داد. پس از واقعه بهارستان، عمارت مسعودیه نیز به همراه خانه ظهیرالدوله و سایر مشروطه خواهان به رگبار بسته شد. بنای بسیاری از ساختمان های فرهنگی کشور در این عمارت گذاشته شد. کافه گردی در عمارت مسعودیه به عنوان یکی از جاهای دیدنی تهران را فراموش نکنید.

 

 

2 - غار موزه وزیری

 

پیرمردی در لواسان کوه را می کَند و پیش می رود؛ سراسر غار پر شده از مجسمه‌های مختلف که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. غار موزه وزیری منطقه لواسانات، یکی از جذابیت های طبیعت گردی اطراف تهران است.

 

 

3 - کاروانسرای خانات

 

کاروانسرای خانات در خیابان مولوی تهران که شاید بسیاری از تهرانگردها از وجود چنین عمارت تاریخی در مرکز شهر آگاهی ندارند.

 

 

4 - خانه مقدم: گران ترین خانه جهان در ایران

 

تصویر نمای ساختمان خانه استاد مقدم که به واسطه اجناس تاریخی و عتیقه ای که در آن قرار دارد، گران ترین خانه جهان نام دارد و این روزها به عنوان موزه مقدم دانشگاه تهران معروف است. استاد مقدم بسیاری از آثار ارزشمند جمع‌آوری شده مانند کاشی، قطعات سنگی تراشیده شده و غیره را با الهام از فضاهای سنتی ـ تاریخی به نحو چشمگیری در جای جای این عمارت قدیمی نصب و برخی دیگر مانند کلکسیون پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی و غیره. را با نظم و ترتیب خاصی در خانه پدری نگهداری نموده است. خانهٔ احتساب‌ الملک یکی از یادگارهای تهران قدیم است که اکنون به موزه تبدیل شده‌است. این خانه در سال ۱۳۵۱ از سوی محسن مقدم پسر احتساب‌الملک به دانشگاه تهران اهدا شد.[ استاد محسن مقدم در سال ۱۳۶۶ ه. ش دارفانی را وداع گفت و پس از مرگِ همسر ایشان در سال۱۳۶۹ه. ش، تولیت موزه مقدم در اختیار مستقیم دانشگاه تهران قرار گرفت. در تهرانگردی های تابستانی، از با ارزش ترین خانه جهان در پایتخت دیدن کنید.

 

 

5 - سرای کاظمی تهران

 

یکی دیگر از عمارت های تاریخی و دیدنی و البته کمتر شناخته شده تهرانی ها، سرای کاظمی نام دارد. اگر هوای تهران قدیم و کوچه پس کوچه های ۴۰ تا ۵۰ سال گذشته را کردید، اگر دلتان برای معماری و خانه های قدیمی ایرانی پر می کشد، خود را به ایستگاه ۱۵ خرداد و محله بازار برسانید. عمارت کاظمی یا همان سرای کاظمی که «خانه موزه تهران قدیم» اسم جدید آن است؛ در محله چاله میدان قدیم در همسایگی امام زاده یحیی قرار گرفته. این بنا مثل خانه‌های سنتی ایرانی شامل بیرونی، اندورنی، آب انبار، مطبخ و اصطبل است.

 

 

6 - کوچه لولاگر

 

یکی از قدیمی ترین کوچه های تهران، کوچه لولاگر است. کوچه لولاگر از قدیمی ترین کوچه های تهران است که معماری منحصر بفردی دارد، در این کوچه تمام خانه ها و نماهای بصورت قرینه و موازی کار شده و قدیمی ترین پیتزا فروشی طهران نیز در این کوچه قرار دارد. به نظر شما نمی تواند در لیست جاهای دیدنی تهران قرار بگیرد؟

 

 

7 - باغ کتاب تهران: بزرگ ترین باغ کتاب جهان

 

وسعت باغ کتاب تهران ۱۱۰ هزار متر مربع است که ۶۵ هزار متر مربع آن ساختمان نمایشگاهی، تالارهای همایش و اداری است و مابقی آن را فضای سبز و یک دریاچه مصنوعی تشکیل می‌دهد. فضای داخلی باغ کتاب تهران شامل ۱۶ سالن نمایشگاهی هر یک به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع و در دو طبقه بنا شده است. قرار است باغ کتاب تهران پس از تکمیل، به عنوان یک نمایشگاه کتاب دائمی در چهارفصل سال به نمایش و ارائه کتاب بپردازد. عاشقان کتاب گردی در پایتخت، از این پس به جای خیابان انقلاب، باغ کتاب تهران را در فهرست اولویت های کتابگردی خود قرار دهند.

 

 

8 - موزه فرش ایران

 

موزهٔ فرش، یکی از موزه‌های استان تهران است. این موزه به دستور فرح پهلوی ساخته شد و در روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۶ به وسیله وی گشوده شد. این موزه در ضلع شمالی پارک لاله تهران واقع شده است. هدف از تشکیل این موزه را می‌توان پژوهشی در سوابق، تحصیلات و کیفیت تاریخی هنر و صنعت فرش خاصه فرش ایرانی دانست. این موزه شامل سایر محصولات از قبیل گلیم هم می‌شود. موزه فرش ایران دارنده با ارزش‌ترین نمونه‌های قالی ایران از قرن نهم هجری تا دوره معاصر است و از منابع غنی تحقیقی برای پژوهشگران و هنر دوستان به شمار می آید. معمولاً حدود ۱۳۵ تخته از شاهکارهای قالی ایران‌، بافت مراکز مهم قالی‌بافی مانند کاشان‌، کرمان‌، اصفهان‌، تبریز، خراسان‌، کردستان و جز آن‌ها، در تالار طبقه هم‌کف به معرض نمایش گذاشته می‌شود. همچنین در این نمایشگاه تابلوفرش های نفیس تبریزی، فرش تبریز به نمایش درمی آید که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می کند. در این نمایشگاه نمونه‌هایی از قالیچه‌های تصویری شاهنامه بایسنغری به نمایش درآمده است که گوشه‌هایی از ادبیات‌، اسطوره‌، مذهب و فرهنگ و هنر غنی ایران را نشان می‌دهد. در کتاب‌خانه موزه حدود ۳۵۰۰ جلد کتاب به زبان‌های فارسی‌، عربی‌، فرانسه‌، انگلیسی و آلمانی در اختیار هنردوستان و پژوهشگران قرار می‌ گیرد. پژوهش در سوابق‌، تحولات و کیفیت تاریخی هنر و صنعت فرش‌، خاصه در ایران‌، گردآوری و خریداری نمونه انواع قالی‌های دست بافت ایرانی و برگزاری نمایشگاه‌های موقت از فرش ایران و سایر نقاط جهان‌، از اهداف موزه به شمار می آید.

 

آدرس: تهران- خیابان کارگر شمالی

 

 

9 - کاخ موزه نیاوران

کاخ نیاوران، یکی از دیدنی ترین مقصدهای گردشگری شمال شهر تهران است که آوازه بین المللی دارد. لوکیشن بسیاری از فیلم ها و سریال های تلویزیونی در چند دهه اخیر بوده و یکی از مقصدهای گردشگری معروف ایران در TripAdvisor. بناهای مجموعه کاخ نیاوران متعلق به دوره‌های قاجار و پهلوی است. ابتدا شاهان قاجار کاخ نیاوران را مکان خوش آب و هوا جهت اقامت ییلاقی خویش برگزیدند. فتحعلی‌شاه قاجار برای تفریحات تابستانی خود دستور می‌دهد تا در منطقه‌ای خوش آب و هوا خارج از شهر تهران که وسعتی بسیار کمتر از امروز داشت باغی مصفا بسازند. در کنار روستایی که «گُرده‌وی» یا «گُرده‌به» خوانده می‌شد و در نیاوران امروز قرار داشت به جای نیزاری که در همسایگی روستا واقع بود باغ را ساختند. باغ ییلاقی فتحعلی‌ شاه که در جای نیزار ایجاد شد را «نی‌آوران» نامیدند که بعدا به نام «نیاوران» مشهور شد. محم دشاه نیز در همین باغ بنای کوچک و ساده‌ ای بنا کرد و به دنبال او ناصرالدین شاه «کاخ صاحبقرانیه» را در باغ نیاوران ساخت. آخرین بنایی که در دوران قاجار در باغ نیاوران ساخته شد، مشهور به کوشک احمدشاهی است. بخش هایی از کاخ نیاوران، اکنون در اختیار نهادهای دولتی بوده و امکان بازدید از آن وجود ندارد.


رزرو تور زمینی وان از تبریز تهران ,  ,های ,موزه ,عمارت ,یکی ,یکی از ,    ,که در ,باغ کتاب ,است که ,جاهای دیدنی تهران ,ترین مقصدهای گردشگریمنبع

تاریخچه ARM معماری ARM

پردازنده ARM Cotex-M3 چیست ؟

تور زمینی وان از تبریز

قسمت های اصلی

نسخه های معماری

خدمات و مراکز خرید وان

مراکز خدماتی شهر وان

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

90blogs مجله تصویری پیک پوک آموزشگاه خنیاگر توریستگاه ezrarwnq5 daily خیاطی آسان سرگرم شو خرید اینترنتی سبزی خرد کن بیابون سانیا کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد.